[WINDOWLICKER]

juli 2018

OVER WINDOWLICKER

[WINDOWLICKER] is een verticaal zeefdrukproject van Leeuwarders zeefdrukcollectief Cowboy Killers en beeldend kunstenaar Stefan Hoffmann op de ramen van (leegstaande) panden in de binnenstad van Leeuwarden.

Door twaalf (gast) kunstenaars/vormgevers wordt in 2018 een werk gerealiseerd gedurende een werkperiode van een maand. Iedere werkperiode wordt afgesloten met een publieke presentatie

[WINDOWLICKER] gaat op zoek naar het spanningsveld en de dialoog tussen kunst en vormgeving, geeft experiment de ruimte en draagt bij aan een positieve en uitdagende uitstraling van de binnenstad.

 

OVER STEFAN SLOOT

Stefan Sloot is een van onze eigen Cowboy Killers. Je kent hem misschien beter onder de naam Studio Captain, waarmee hij voor menig (Leeuwarder) festival de vormgeving verzorgt. Naast Cowboy Killer is hij ook lid van de Vera Groningen Art Division waar hij, met 12 anderen, de posters ontwerpt en zeefdrukt. Hij werkt vooral met potlood, pen, stift, papegaai, scanner, printer en computer; een mix van digitaal en analoog die garant staat voor een verrassend en authentiek eindresultaat.

Meer informatie over Stefan Sloot:
www.studiocaptain.nl
www.facebook.com/cowboykillers.nl

 

OVER IWONA JAROSZ

Speciaal voor WINDOWLICKER kwam vanuit Polen Iwona Jarosz / Yes in Progress. Iwona is afgestudeerd in Culture Studies aan de Universiteit van Wrocław. Haar professionele ervaring heeft ze opgedaan door te werken in de Brantt-studio en in de prestigieuze White Cat Studio onder leiding van Michał Łojewski. Ze is gespecialiseerd in visuele identificatie, poster- en catalogusontwerp.

Deze editie van WINDOWLICKER is een samenwerking met Stichting VHDG en mede gefinancierd door het Mondriaan Fonds (Experimenteerregeling Kunstenaarshonoraria).

Wil je weten wanneer zij aan de slag gaat? Blijf dan deze pagina checken!

Meer informatie over Iwona Jarosz:
www.facebook.com/Yesinprogress

OVER WYTSE STERK

Wytse Sterk is afgestudeerd in 1998 aan Academie Minerva, in de richting grafisch ontwerp. Het werk van Wytse is een mix van Rock and Roll, Vintage Design, Comics en Tattoos. Een herkenbare karakteristieke stijl, opvallend en tijdloos. Zijn werk bestaat voornamelijk uit het ontwerpen en illustreren van logo’s, posters, T-shirts, flyers, stickers, kaarten. Wytse heeft zelfs een eigen boek genaamd ‘Strong Design Bold Will Hold’ met een selectie van werk in opdracht en vrij werk uit een periode van 10 jaar. Daarnaast is hij teamlid van Vera Groningen als artworker en zeefdrukker.

Voor het WINDOWLICKER project maakte Wytse in april werk op de ramen van de winkel Men At Work Leeuwarden.

Meer informatie over Wytse Sterk:
www.gosterk.nl
www.facebook.com/gosterk.nl