Not Still-Life

oktober 2019

Natalia Balanina

Stillevens van oude Nederlandse Meesters waren altijd mijn grote inspiratie. Graag maak ik zelf ook sfeervolle stillevens en soms worden ze een beetje abstract. Dat werk geeft mij een rust en de mogelijkheid om te genieten van mooi licht en juiste compositie. In de serie Not Still-Life breng ik mijn objecten in een mysterieuze beweging ..

 

contact:              www.balanina.nl

……………………………………………………………………………..

Natalia Balanina is portret en fine-art fotograaf afkomstig van Moskou en woonachtig in Leeuwarden. Wat ooit begon als hobby is hier in Nederland haar beroep geworden. Ze gelooft dat je als fotograaf het meeste leert in het proces, van oefenen en het proberen van veel nieuwe dingen. Op deze manier, en geïnspireerd door het werk van andere fotografen en kunstenaars, heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. 

In haar studio in Leeuwarden maakt ze graag sfeervolle beelden met een verhaal erachter. Dat kan een portret zijn of een stilleven. Ze wordt geïnspireerd door de werken van oude hollandse meesters. Fotografie is voor haar een vorm van communicatie met de wereld. Ze vertelt haar verhaal visueel in open lijnen waarbij de kijker dit in alle vrijheid kan interpreteren.

In de serie ‘Not still-life’ brengt ze een onverwachte beweging in haar voorwerp waardoor de statische figuren een andere ervaring geven..